Monday, 17 June 2013

Peluang Perniagaan eCosway


eCosway merupakan sebuah syarikat “GERGASI” yang merupakan subsidiari (anak syarikat) utama kepada Cosway (M) Sdn. Bhd menawarkan satu perniagaan hebat iaitu “FREE STORE” iaitu jenis KEDAI SERBANEKA yang beroperasi hampir 900 buah kedai di seluruh Malaysia dan 2000 buah kedai bertapak di seluruh dunia.
Kini Cosway mengorak langkah setapak lagi dengan menawarkan perniagaan hebat “FREE STORE” yang terbaru iaitu COSWAY FARMASI khas untuk semua penduduk Asia dan Eropah.
Tawaran pembukaan perniagaan Cosway Farmasi baru sahaja bermula pada awal Oktober 2011 dan dalam tempoh masa 5 bulan pertama, hampir 50 buah kedai Cosway Farmasi sudah ditawarkan kepada usahawan-usahawan di Malaysia dan Singapura. Dan sehingga kini, hampir 300 kedai farmasi seda

ng di proses di seluruh Malaysia. Plan perniagaan Cosway Farmasi amatlah unik dan hanya satu-satunya plan perniagaan ‘sebegini’ di dunia. Syarikat Cosway menawarkan kedai serbaneka dan farmasi kepada usahawan-usahawan dengan HAMPIR SEMUA KOS OPERASI DITANGGUNG OLEH SYARIKAT…
PERCUMA!!


PERCUMA KOS UBAHSUAI (RENOVATION) 

** Pihak Cosway tidak akan mengenakan sebarang caj kepada anda untuk kerja-kerja mengubahsuai kedai Cosway Farmasi untuk anda. Rekabentuk kedai Cosway Farmasi adalah bercirikan moden dan mengikut spesifikasi terkini untuk keselesaan pelanggan semasa membeli belah di dalam Kedai Cosway Farmasi anda.


PERCUMA SEWA BULANAN KEDAI

** Sebagai usahawan, perkara yang pertama perlu difikirkan dan dititikberatkan ialah SEWA KEDAI, dengan Cosway Farmasi, anda tidak perlu lagi memikirkan tentang sewa kedai dan menghabiskan ribuan ringgit untuk menanggung segala kos sewa, kerana sewa kedai untuk Cosway Farmasi anda akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak Cosway.

PERCUMA BAYARAN BIL BULANAN


** Disamping Cosway membayar sewa kedai untuk anda, pihak Cosway juga akan menanggung sepenuhnya kos bayaran bil-bil utama bulanan. Antara bil-bil yang akan ditanggung oleh pihak Cosway ialah :

1. Bil Elektrik

2. Bil Air

3. Bil Internet

4. Lain-lain bil yang berkaitan dengan pengendalian Kedai Cosway Farmasi anda.


PERCUMA SEKURITI

** Setelah Kedai Cosway Farmasi anda siap dibina dengan jayanya, pihak Cosway juga akan memasang CCTV lengkap untuk memelihara dan melindungi Kedai Cosway Farmasi anda dari sebarang kecurian, rompak, samun dan sebagainya.


PERCUMA SEGALA PERALATAN


** Cosway juga akan membekalkan pelbagai peralatan khas untuk memudahkan kerja-kerja menguruskan Kedai Cosway Farmasi anda seperti komputer, perabot, patisyen, ruangan pejabat, ruangan mesyuarat, rak barangan, peralatan alatulis dan lain-lain untuk kemudahan anda.PERCUMA STOK BARANGAN


** Stok Barangan di dalam Kedai Cosway Farmasi anda juga adalah semua percuma dengan nilaian barangan hampir RM 500,000.00 hingga RM 600,000.00 tanpa anda mengeluarkan satu sen pun duit dari poket anda.


PERCUMA BAHAN-BAHAN PENGIKLANAN

** Pengiklanan adalah sangat penting untuk memperkenalkan dan mempromosikan Kedai Cosway Farmasi anda, ini kerana, pengiklanan akan membawa anda lebih ramai pelanggan, dan peluang untuk anda menjana lebih pendapatan lebih tinggi lagi. Cosway akan membantu anda dalam pelbagai keadaan bagi memastikan Kedai Cosway Farmasi anda ramai pelanggan. Antara bantuan Cosway dalam pengiklanan ialah :

1. Papan Iklan

2. Katalog barangan

3. Bunting
4. Flyers dan Brochure
5. Leaflet produk


PERCUMA LATIHAN

** Untuk melahirkan usahawan yang berkualiti tinggi dan berkaliber, pihak Cosway juga akan menyediakan pelbagai program latihan keusahawanan untuk anda sebagai pemilik Kedai Cosway Farmasi. Latihan diadakan dari masa ke semasa bagi mengemaskinikan produk terbaru dari Cosway.PERCUMA JURUFARMASI


** Sebagai pemilik Kedai Farmasi, sudah tentu anda memerlukan seorang Jurufarmasi untuk farmasi anda dan perlu membayar gaji kepada Jurufarmasi anda dengan kadar yang agak tinggi. Tetapi, dengan Cosway Farmasi,anda tidak perlu menggajikannya, kerana pihak cosway akan menyediakan khas untuk anda.

TIADA RISIKO
** Kedai Farmasi anda adalah dijamin tiada risiko. Ini kerana pihak Cosway akan memberikan insurans seluruh kedai termasuk Insurans Kebakaran, Insurans Kecurian, dan lain-lain Insurans termasuk anda sebagai pemilik kedai farmasi.

TIADA PERSAINGAN
** Sebelum pihak Cosway membina kedai farmasi untuk anda, lokasi adalah memainkan peranan peting, untuk peringkat permulaan, anda boleh memilih 5 lokasi yang berlainan. Pihak Cosway akan meneliti kembali semua lokasi yang disenaraikan dan akan hanya memilih 1 lokasi sahaja yang berkualitidan berpotensi

Pendapatan Anda

Pendapatan anda akan dibayar melalui Komisyen secara purata 40% dari jualan runcit kedai farmasi anda. Bukan setakat itu sahaja, anda juga akan dibayar bonus sehingga 15% dari belian runcit ahli dan juga bonus dari cawangan-cawangan yang mendaftar dibawah anda.

“FREE STORE” Cosway sudahpun berada di Indonesia, Thailand, Australia, New Zealand, Jepun, Korea, Hong Kong, Amerika Syarikat dan United Kingdom. Akan datang di China, Columbia, Germany, Brazil, Turki dan banyak lagi. Bayangkan anda mempunyai cawangan-cawangan kedai anda di negara-negara tersebut tanpa mengeluarkan modal sesen pun.

Syarat-Syarat Membuka Kedai Cosway Farmasi:
 • Permohonan terbuka kepada lelaki dan perempuan yang berumur 22 – 55 tahun dan minimun pendidikan ialah SPM sahaja.
 • Minat yang mendalam untuk mengusahakan Kedai Farmasi.
 • Anda perlu mendaftar sebagai “Business Owner” (BO) eCosway dengan bayaran pendaftaran sebanyak RM 100.00
 • Membayar yuran untuk LESEN FRANCHAIS COSWAY FARMASI  sebanyak rm5200 sekali seumur hidup,Sebagai gantian,cosway akan memberikan set2 produk cosway bernilai rm5200 iaitu barang-barangan untuk kegunaan isi rumah seperti sabun , berus gigi ,dan lain lain.
 • Tahu asas komputer untuk mengendalikan mesin wang tunai, mesin kad kredit dan supaya mudah untuk anda memantau profil dan jualan dalam rangkaian kedai anda (latihan mengendalikan sistem akan diberikan).
 • LULUS temuduga yang dikendalikan oleh pihak eCosway, saya akan membantu anda untuk bagaimana anda boleh LULUS temuduga tersebut.
 • Menjalani Latihan Kerja menguruskan Farmasi selama 10 hari di Wisma Cosway, Kuala Lumpur, Malaysia.
 • Hendaklah melibatkan diri sepenuh masa atau menggaji pekerja jika anda dipilih untuk menguruskan Kedai Farmasi yang bernilai RM 500,000.00 ini.
 • Menyediakan sekuriti deposit atau CAGARAN sebanyak RM 10,000.00. Deposit ini diperlukan ketika kunci kedai farmasi diserahkan kepada anda. Deposit RM 10,000.00 ini akan dipulangkan semula jika anda tidak mahu lagi menjalankan perniagaan ini.
 • Masa operasi kedai farmasi ini ialah 10 jam sehari, dan 6 @ 7 hari seminggu. (Anda memerlukan pekerja untuk membantu anda)


Khidmat Yang Kami Sediakan Untuk Anda Sebagai BO:
 • Contoh ‘Presentation’ dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris diberi percuma untuk anda supaya mudah anda menerangkan kepada prospek anda.
 • Kami juga sediakan CD untuk “Product Training” dan “Marketing Plan” supaya anda boleh memahami dengan lebih jelas dan memainkannya berulang kali. Setiap CD dijual dengan harga RM5 sahaja.
 • Memberi contoh-contoh soalan yang sering ditanya kepada BO semasa temuduga. Nota/skrip produk untuk memudahkan anda hafal dan ingat produk-produk tersebut sebagai persedian untuk temuduga.
 • Contoh-contoh risalah untuk anda edarkan supaya anda dapat memperkembangkan rangkaian BO dan ahli VIP anda.
 • Dalam training kami ajar Marketing,Cara cari cawangan ,Cara berhadapan dgn Penemuduga dan semuanya adalah PERCUMA SEUMUR HIDUP
 • Kami akan membantu anda bersama-sama mencari ‘CAWANGAN’ untuk anda, jika kami dapati anda betul-betul bersungguh-sungguh berusaha dan serius dalam perniagaan ini.
 • Sediakan latihan produk dan plan pemasaran secara ‘live’ di pusat-pusat terpilih.
 • Jika anda sudah bersedia untuk ditemuduga, kami akan adakan ‘Mock Interview’ terlebih dahulu dengan anda oleh pakar-pakar dari kumpulan kami atau trainer syarikat yang kami bayar untuk melatih anda supaya kami dapat memberi komen membina keatas anda. Kami inginkan anda benar-benar bersedia dan lulus temuduga yang dilakukan oleh kakitangan Syarikat Cosway nanti.
 • Anda juga akan ditawarkan mengikuti rombongan ahli kumpulan kami ke negara-negara di mana eCosway sedang mengembangkan rangkaian kedainya seperti Singapura, Brunei, Indonesia, Thailand, Australia, Korea, Taiwan, Hong Kong dan Amerika Syarikat supaya anda dapat menjadi Mentor kepada rakyat negara tersebut dan  menjadikan mereka BO di bawah ‘network’ anda.
 • Perniagaan Cosway Pharmacy juga sedang berkembang ke negara-negara seperti Jepun, United Kingdom, Germany dan China dalam sedikit masa lagi. Cuba bayangkan, ‘network’ anda bukan sahaja setakat di Malaysia, tetapi juga di negera-negara seperti di atas kerana konsep “FREE STORE” yang sama juga akan ditawarkan ke negara-negara tersebut. Bila network anda menjadi besar dan bonus pendapatan pasif anda melebihi komisyen kedai, anda boleh letak jawatan dari menguruskan kedai dan RM10k itu akan dipulangkan semula kepada anda. Anda boleh goyang kaki dengan pendapatan pasif anda.
 • Bimbingan dari masa ke semasa. Setiap bulan ahli kumpulan kami akan mengadakan ‘Roadshow’ ke seluruh Malaysia supaya dapat membimbing anda dan ahli baru yang anda perkenalkan. 

FIKIR-FIKIR KAN SEJENAK… 
Adakah kedai atau pasaraya kegemaran anda membayar anda kerana mengesyorkan orang lain membeli dikedainya?
Adakah kedai kegemaran anda menghargai anda apabila anda membeli
dari mereka berterusan?
Adakah kedai kegemaran anda menawarkan potongan harga dan rebat ke atas setiap barangan yang anda beli dari mereka?
Adakah kedai kegemaran anda mempelawa anda menjadi rakan kongsi dalam perniagaannya?


No comments:

Post a Comment